Off Canvas sidebar is empty

Haberler

KARAÇAY-ŞAHAR'DAN YENİ BİR ŞAMPİYON DAHA ÇIKTI

Sporcuların altın listesine Karaçay-Şahar'dan yeni bir isim daha katıldı: Gappolanı Rustam: Dünya Gençler Güreş Şampiyonu! Rustam henüz 19 yaşında, Karaçay-Çerkes Devlet Üniversitesi, Tarih Fakültesi 1. sınıf öğrencisi. Geleceğin Olimpiyat Şampiyonu, güreş sporuna henüz ilkokuldayken Uçkulan elinde Tambiylanı Ahmat'ın antrenörlüğünde başlamış. Antrenör Tambiylanı Ahmat, Rustam'daki yeteneği fark ederek Rustam’ı eğitmeye başlamış. Rustam'ın bundan sonra şansı yaver gidiyor ve üniversiteye girdiği yerde, ülkenin en iyi güreş antrenörü Çotçalanı Alhaz'ın takımına girmeyi başarıyor.

KARAÇAY-ŞAHAR'DAN YENİ BİR ŞAMPİYON DAHA ÇIKTI

Tercüme: Dr. Murat Poyraz
Kaynak:
www.elbrusoid.org

Sporcuların altın listesine Karaçay-Şahar'dan yeni bir isim daha katıldı: Gappolanı Rustam: Dünya Gençler Güreş Şampiyonu! Rustam henüz 19 yaşında, Karaçay-Çerkes Devlet Üniversitesi, Tarih Fakültesi 1. sınıf öğrencisi. Geleceğin Olimpiyat Şampiyonu, güreş sporuna henüz ilkokuldayken Uçkulan elinde Tambiylanı Ahmat'ın antrenörlüğünde başlamış. Antrenör Tambiylanı Ahmat, Rustam'daki yeteneği fark ederek Rustam’ı eğitmeye başlamış. Rustam'ın bundan sonra şansı yaver gidiyor ve üniversiteye girdiği yerde, ülkenin en iyi güreş antrenörü Çotçalanı Alhaz'ın takımına girmeyi başarıyor. Çotçalanı Alhaz, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti güreş federasyonu başkan yardımcısı ve baş antrenörü. Çotçalanı Alhaz'ın eğitimiyle Rustam çok kısa sürede uluslararası müsabakalara çıkıyor ve art arda şampiyonluklarını almaya başlıyor. İlk uluslararası müsabakasını 24-26 Mart 2006'da Volgagrad'da veren Rustam burada şampiyon olduktan sonra 18-22 Ekim 2006'da Rusya gençler güreş şampiyonu oldu. Rustam'a geleceğin olimpiyat şampiyonu gözüyle bakılıyor.

Murat Poyraz's Avatar

Murat Poyraz

Login

{loadmoduleid ? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:261 ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?}