Off Canvas sidebar is empty

Haberler

ÇİFTELER KARAÇAY-MALKAR DERNEĞİ

Çifteler Karaçay-Malkar Derneği, ilçemizde ikamet eden hemşehrilerimizin başarılı çocuklarına Liselere Giriş Sınavı [LGS] ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavına [ÖSS] kurslara destek amaçlı öğrenci başına 1000 YTL, üniversite imtihanlarını kazanarak bir yüksek öğretim programına yerleşen kardeşlerimize de aylık 50 YTL eğitim bursu verme kararı almıştır. Derneğimiz bu karara istinaden; eğitim kurslarına devam eden 5 kardeşimize toplam 5000 YTL, imtihanları kazanarak bir yüksek öğretim programına girmiş olan 19 kardeşimize de toplam 5400 YTL burs sağlamıştır. Dernek olarak, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında daha fazla öğrenci kardeşimize, daha fazla burs vermeyi amaçlamaktayız.

Bu amacımızı gerçekleştirmek için Türkiye 'nin dört bir yanında yaşayan siz sevgili hemşehrilerimizin maddi desteğini bekliyoruz. Kardeşlerimizin eğitim ve öğretimine maddi katkıda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz Derneğimizin ZİRAAT BANKASI ÇİFTELER ŞUBESİ  [34669921 - 5001] no 'lu hesabına yatırabilirler. Maddi yardımda bulunan hemşehrilerimizin makbuz için isim ve adreslerinin not düşülmesi arz olunur.

Değerli hemşehrilerimizin desteği için şimdiden teşekkür eder, selam ve saygılarımızı sunarız.

Çifteler Karaçay-Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği

*  *  *

Eskişehir iline bağlı Çifteler ilçesi, Karaçay-Malkarlıların yaşadığı en yoğun yerlerden birisidir. Belpınar, Gökçeyayla, Akhisar, Yazılıkaya, Yakapınar ve Doğlat köylerinin tümüne yakın olup, söz konusu bu köylerden Çifteler ilçesine yoğun göç olmuş ve ilçedeki Karaçay-Malkar nüfusu bir hayli artmıştır. Dolayısıyla Çifteler ilçesi bölgede bir merkez konumundadır.

Çifteler ilçesindeki Karaçay-Malkar Derneğinin şu an sahip olduğu kendi binası, 1980 'li yıllarda satın alınan mezkur arsa üzerine inşa edimiştir. Arsa alındığı sırada maddi şartlar elvermediğinden dernek binasının inşasına başlanamamıştır. Ancak, ilçedeki kültür faaliyetleri kesintiye uğramamış, 1983 yılında Çifteler ilçesindeki pazar yerinde belediyeden kiralanan bir iş yeri dernek binası olarak kullanılmış, gençler tarafından kurulan bir folklor ekibi çalışmalara başlamış çeşitli düğün ve toplantılarda sahne almaya başlamıştır. Gerek Türkiye ve gerekse Avrupa ve ABD de yaşayan hemşehrilerimizin büyük maddi destekleriyle nihayet Çifteler Karaçay-Malkar Derneği daha önce satın almış olduğu arsa üzerine kendi binasını inşa etme kararı almıştır. Dernek binasısının inşaatı sırasında hemşehrilerimiz arasındaki maddi ve manevi yardımlaşma herkes tarafından hayranlıkla karşılanmıştır. Kimi para yardımı, kimi inşaat malzemesi vermiş, kimi de bizzat inşaatta harç yapmış, tuğla taşımıştır. 08 Haziran 2003 tarihinde Çifteler Karaçay-Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kendi yeni binası kalabalık bir misafir topluluğunun önünde törenle hizmete açılmıştır.

kamatur.org

Karaçay Malkar Türkiye

Login

{loadmoduleid ? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:? string:261 ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?}